Matematik

Procent formel (evt Excel)

23. marts 2010 af setling (Slettet) - Niveau: B-niveau

20% af X er 1200 kr

Hvordan bliver formlen (Ja der er nemt at regne ud i hovedet x=1000)

men jeg kan ikke regne formelen ud


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2010 af peter lind

Dit resultat er forkert. Formuleret matematisk 0,2*x = 1200 kr. Hvad er x?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Hvis 20%=1200, da er 1%=1200/20=60. Da det hele, altså X, er 100% bliver X=60*100=6000.

Altså X=1200/20*100

I Excel er det noget med "=1200/20*100".


Svar #3
23. marts 2010 af setling (Slettet)

Jeg var lidt fort hurtig på tasterne

Jeg ønsker at udregne beløbet som 20% forøgelse af X bliver 1200 (hvilket er 1000)

Undskyld til peter lind og hvadmeddet


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Men 20% forøgelse er jo 'det hele' + 20%, så altså 120%. Dermed kan du sætte 120 ind i stedet for 20 i hele mit tidligere svar (#2). I #1 ændrer du bare 0,2 til 1,2.


Skriv et svar til: Procent formel (evt Excel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.