Matematik

trapez

24. marts 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

i et  ligebenet trapez(har vedhæftet et billed) ABCD er |AB|=|CD| og vinkel BAD= vinkel ADC= 45o.Det oplyses endvidere at arealet af trapez  ABCD er 10

bestem |AB| udtrykt ved h, og bestem omkredsen af trapezet som funktion af h 

Vedhæftet fil: mat.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af peter lind

Kald fodpunktet for højden E. Trekant ABE er en ligebenet( da de 2 vinkler er 45º). Brug dette og Pytagoras til at finde AB udtrykt ved h. Brug derefter oplysningen om arealet til at finde DE udtrykt ved h.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af papas (Slettet)

(200+2√2 h2)/h


Svar #3
05. april 2010 af saltum (Slettet)

forstår den stadig ikke helt. og hvor har du de 200 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2010 af papas (Slettet)

AE = h se Peter

b = a+2h               a= b-2h

A=(a+b)*h/2=10               gældende for trapezer

(b-2h+b)*h/2=10   eller b-h = 10/h

men DE = b-h     dermed  DE = 10/h

undskyld forvirringen, jeg må  have regnet arealet_omkredsen?


Svar #5
06. april 2010 af saltum (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2010 af papas (Slettet)

endvidere må den have a= 9, b=11 og h=1

da A=(a+b)*h/2=10=ah+2hh/2= ah+h2    og b-h = 10/h
 


Skriv et svar til: trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.