Matematik

Turen går til København - matematik

24. marts 2010 af lene0054 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej nogen der kan hjælpe?

Beregn hvor mange procent rejsen vil være dyrere for en voksen, der rejser med DSB 1' i stedet for standart.

Standart billeten koster 325 kr. og førsteklasses billet koster 488 kr.

Jeg har selv fåe opgaven til 50% men er ikke sikker og opgave besvarelses skal bruges maneg gange i de næste opgaver.


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2010 af Aguil (Slettet)

Du skal dividere forskellen med det oprindelige tal. Derefter gang med 100 for at få tallet i procent.

((488-325)/325)x100= 50,15%


Svar #2
24. marts 2010 af lene0054 (Slettet)

Super, tak for det! Det var også det jeg havde gjort, så alt er jo i den skønneste orden. (-:


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af range ploox (Slettet)

Først tager du forskellen. 488-325=163  Så dividere du med standart billeten 163/325= 0,5015.. Derefter skal det ganges med 100 for at få det i procent. Altså du rykker kommaet to pladser til højre= 50% Cirka..


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2010 af range ploox (Slettet)

Når for søren jeg var for langsom, hehe. Jeg ser der allerede er svaret : )


Skriv et svar til: Turen går til København - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.