Matematik

Rente

24. marts 2010 af hejhej16 (Slettet)

Hej alle. Jeg har en opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af.

En konto giver en månedlig rente på 0,4 %.
a) Beregn den årlige rente i procent med 1 decimal.

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Den generelle formel for n tilskrivninger af en rente r er (1+r)n. Da der er 12 måneder skal du bestemme R så

(1+R) = (1+r)12


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af 2007xMVK (Slettet)

 det bliver svært at regne den ud da vi ikke har fået flere værdier vi kan arbejde med - har du ikke K0 eller K?


Svar #3
24. marts 2010 af hejhej16 (Slettet)

Nej, det eneste jeg har er renten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Du skal bare gøre som jeg skriver i #1. #2 har vist ikke læst spørgsmålet igennem.


Svar #5
24. marts 2010 af hejhej16 (Slettet)

Tak, jeg kigger lige på det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Start med at finde din fremskrivningsfaktor a:

a = 1+(0,4%/100) = 1,004

Opløft denne i tolvte, da der er tale om en årlig rente:

1,00412 = 1,0491

Omregn nu dette til procent, det vil sige:

(1,0491-1) ·100% = 4,91 ≈ 4,9 %

Dette er den årlige rente i procent med 1 decimal. Regn lige selv efter. ;)


Svar #7
24. marts 2010 af hejhej16 (Slettet)

Er fremskrivnings faktoren ikke: K1=K0*(1+r) ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2010 af mathon

                                                    månedlig              årlig
fremskrivningsfaktor                      1,004                1,04907


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.