Matematik

overfladeareal

24. marts 2010 af sabinesn (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kasse uden låg og med kvadratisk bund har et rumfang på 125. Kantlængden i den kvadratiske bund betegnes x, mens kassens højde betegnes y.
Bestem kassens overfladeareal som funktion af x.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af jalo (Slettet)

 Du laver de fundne værdier om til en funktion: 125=x*x*y    125 / x^2=y


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Overfladeareal

A=x*x+4x*y                  bund+4sider

indsætter y=125/x2

 A=x2+4x*125/x2

A=x2+500/x


Skriv et svar til: overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.