Matematik

monotoniforholdende for f´(x)

24. marts 2010 af oreos (Slettet)

hej
 

Jeg skal finde monotoniforholdene for f(x)=x^3-3x^2+4, hvilket er differentieret til f'(x)= 3x^2-6x

jeg løser ligningen ved at sige:
f´(x)3x^2-6x=0
d=b^2-4ac    men jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal indsætte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du løser først ligningen

f'(x) = 0, altså

3x2 - 6x = 0 , dvs

3x(x-2) = 0

Brug nulreglen her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af GA625 (Slettet)

Efter at have løst ligningen ved at sætte = 0 får du et tal. Tag nu et tal på hver side af det tal du har fået og sæt det ind på X plads. Fortegnet for tallene viser om kurven stiger eller falder.  
altså hvis du får -1 betyder det at kurven falder derefter 0 som er ja 0 punktet og derefter på den anden side det kunne være du fik + 1 så vil det sige at kurven er aftagende til den rammer 0 også stiger den igen.


Svar #3
24. marts 2010 af oreos (Slettet)

tak for svaret...det eneste problem er bare at jeg ikke kan huske hvordan man bruger nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Et produkt er nul hvis og kun hvis mindst een af faktorerne er nul.


Skriv et svar til: monotoniforholdende for f´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.