Kemi

Titrering

25. marts 2010 af kinke123 (Slettet)

Hej alle.

jeg har brug for noget hjælp til en opgave der lyder sådan her.

Hvor mange g NaCl er der pr. liter vand.

Jeg har fundet at n = 7,65*10^-4 mol

jeg har brugt 5ml Saltvand og jeg har brugt 7,65 ml AgNO3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2010 af mathon

...uden oplysning om AgNO3-koncentrationen kan intet beregnes


Svar #2
25. marts 2010 af kinke123 (Slettet)

 Koncentrationen er 0,100ml


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2010 af mathon

                                n(AgNO3) = n(Ag+) = (0,00765 L)·(0,100 mol/L) = 0,000765 mol   (som du beregnede)
som ækvivalerer
                                0,000765 mol Cl- = n(NaCl)

NaCl:
                                m = n·M = (0,000765 mol)·(58,45 g/mol) = 0,044714 g

                                m/V = (0,044714 g)/(0,005 L) = 8,94 g/L

                               
  


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.