Matematik

ligninger

28. marts 2010 af luu14 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle

håber i gider hjælpe mig med noget matematik.

jeg vil helst have, at i fortæller mig punkt for punkt, hvordan man gør.

1. ligning: 8*(-35)+300=

2. ligning: 8*(a+b)-10b=

og så ville jeg også lige spørge til en til ligning.

x-2=3

ved godt at x er =5

så siger min lærer at man skal lægge 2 til, på begge sider af lighedstegnet.

Men så ville det jo blive x=9

på forhånd TAK FOR HJÆLPEN : )


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener med ligning 1 og 2?

Jamen, den sidste ligning løses på følgende måde:

x-2 = 3

x-2+2 = 3+2

x = 5


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2010 af Jonastoy (Slettet)

1. ligning: 8*(-35)+300=

Så skal du starte med at gange ud i parentesen. Altså 8*(-35)= -280, det skal du plusse med 300 og så har du -280+300 = 20.

2. ligning: 8*(a+b)-10b=
 

Nu skal du gange 8 med de bogstaver i parentesen. Altså vil ligningen se sådan ud: 8a+8b-10b = 8a-2b

3. ligning: x-2=3

Så skal du isolere x. Det gør du ved at "rykke" 2 tallet over på den anden side. For at du kan gøre dette skal du gøre det modsatte af hvad der står. Altså hvis der står minus, skal du plusse på den anden side, hvis der står plus skal du minusse, gange=divider osv. Her står der minus. Så du skal plusse med 2 på højre side. Altså kommer der til at stå:

x=2+3 dvs. x=5


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Udregn facit. Husk, at 8*(-35) = -8*35

2) Gang hvert led i parentesen med 8. Så får du 8a+8b-10b = 8a-2b

3) Hvorsan får du dog x=9 ud af det:

x - 2 = 3

x - 2 + 2 = 3 + 2     (læg 2 til på hver side)

x + (-2+2) = 5

x + 0 = 5

x = 5


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2010 af Proprium (Slettet)

#0 Nå, du mente facit? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2010 af MN-P (Slettet)

#0

1 og 2 er slet ikke ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2010 af Proprium (Slettet)

#5 Nej, jeg blev også lidt forvirret, må jeg indrømme.


Svar #7
28. marts 2010 af luu14 (Slettet)

tak for svarerne så blev man lidt klogere: )

nej undskyld.

De to første var ikke ligninger.

Men mange tusind tak for hjælpen : )


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.