Kemi

citronsyre i citronsaft

29. marts 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

jeg har en opgave hvor jeg skal beregne indholdet af citronsyre i citronsaft, og resultatet skal angives i mg / mL

det systematiske navn for syren er 2-hydroxypropan-1,2,3-tricarboxylsyre.

ved et forsøg fortyndes 2,0 ml citronsaft med 40 ml vand og opløsningen titreres med med 0,100 M NaOH.

Jeg kan ikke finde ud af hvordan det skal gøres, så det ville være dejligt med lidt hjælp :)

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2010 af Jonastoy (Slettet)

Jeg har lavet en tilsvarende opgave, som jeg lige kan uploade til dig. (Det er dog forskelligt hvor lang tid det tager for den at komme op)... Men jeg kan lige give dig eksempler på hvordan jeg regnede dem ud. Så kan du jo lige rette ind med dine tal ;)

n(NaOH) = c*V = 0,1M*0,0446 = 0,00446 mol
H3Cit + 3OH- --> Cit3- + 3H2O
n(OH-) = 3n(H3Cit) <-> n(H3Cit) = n(OH-)/3 = 0,00446/3 = 0,0014866 mol
c(H3Cit) = 0,0014866 mol/0,005L = 0,29732M


Svar #2
29. marts 2010 af Maria Knudsen (Slettet)

jeg kender jo kun koncentrationen af NaOH i min opgave ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2010 af Jonastoy (Slettet)

Jeg tror min opgave ligger under min bruger nu. Du kan kigge på den og så håber jeg der er noget i den du kan bruge til at svare på dit spørgsmål.


Skriv et svar til: citronsyre i citronsaft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.