Kemi

partialtryk

30. marts 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) min opgave lyder:

I en lukket beholder findes carbonmonoxid ved en given temperatur.
Trykket i beholderen er 1,00 bar.
Der tilsættes nikkel med urenheder, og reaktion II forløber til ligevægt. Temperaturen fastholdes, og når ligevægten er nået, har 80 % af carbonmonoxiden reageret.

reaktion II:
Ni(s) + 4 CO(g) → Ni(CO)4(g)

c) Vis at partialtrykket af såvel carbonmonooxid som af tetracarbonnylnikkel(0) er 0,20 bar ved ligevægt.
 

Håber der er en der vil hjælpe, og på forhånd tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2010 af mathon

                                                     Ni (s)    +    4CO (g)   →   Ni(CO)4 (g)
ækvivalente stofmængder i mol:                          4                    1               
aktuelle stofmængder i mol:
start                                               0                 n                    0
i ligevægt                                                      0,20n              0,20n                               
 

totalt antal mol på gasform = (0,20 + 0,20) mol = 0,40 mol

         partialtryk af
                                 CO = (0,20n/n)·(1 bar)         = 0,20 bar

                                 Ni(CO)4 = (0,20n/n)·(1 bar) = 0,20 bar


Skriv et svar til: partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.