Matematik

brøk

30. marts 2010 af sabl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp

½x+2/3=8x+1/6        (der stå 8x+1 over 6)

Jeg har prøvet forskellig ting men får ikke det rigtige facit som er 0,6.  ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2010 af NejTilSvampe

 gang med 6 på begge sider

3x + 4 = 8x + 1

træk 1 fra og bagefter 3x fra på begge sider:

3 = 5x 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2010 af rexden1

Start med at flytte alle led med X i over på venstre side:

1/2X-8x = -2/3+1/6

udregn venstre og højreside:

-7,5X = -0,5

-7,5x=-0,5 Isoler X ved at dividere med -7,5 på begge sider

x =  0,0666....


Svar #3
30. marts 2010 af sabl (Slettet)

Mange tak, jeg havde prøvet at give fællesnævneren 6. Selvfølgelig skulle jeg have ganget med 6. Nu er der tydeligt. Tak for hjælpen nej til svampe. Champignon og lignene kan ellers være meget gode :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2010 af rexden1

Blot til information er NejTilSvampe´s resultat forkert, da han glemmer at gange igennem med 6 i ALLE led. Han mangler at gange 8x med 6 hvilket vil give:

3x+4=48x+1 Omrokere og isoler X

4-1=48x-3x

3=45X

3/45 = x

0,6666 = x


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2010 af MN-P (Slettet)

#2 og #4

I har vist ikke læst parentesen efter ligningen

(der stå 8x+1 over 6)

tælleren er 8x+1


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.