Matematik

vektor, bestem t?

31. marts 2010 af jghkilæ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vektor: c=a+t*b, t ∈ R

Hvor a,b og c er en vektor

bestem t så |c|=8

Men forstår ikke hvad der menes med c=a+t*b, t ∈ R, da jeg jo ikke får nogle oplysninger?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

find formlen for længden af en vektor


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet to vektorer a og b og et reelt tal t, så er

c = a + tb

jo en veldefineret vektor, og du skal bestemme t, så |c| = 8 .

Vi har

|c|2 = (a+tb)•(a+tb) = |a|2 + 2t (ab) + t2 |b|2 = 64

Løs 2.-gradsligningen i t.


Svar #3
31. marts 2010 af jghkilæ (Slettet)

Denne her|x|= sqrt(x^2+y^2) ?


Svar #4
31. marts 2010 af jghkilæ (Slettet)

Andersen11@  Har ingen oplysninger om a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, men du får et udtryk, hvori indgår |a|, |b| og ab


Svar #6
31. marts 2010 af jghkilæ (Slettet)

#5
Nu er jeg forvirret. Skal jeg ikke have nogle værdier at sætte ind på a og b's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 - Du skriver jo, at du ikke har nogen talværdier for vektorerne a og b. Men koefficienterne i 2.-gradsligningen i t er jo udtrykt ved hjælp af |a|, |b| og ab , så man kan jo udtrykke rødderne ved hjælp af disse.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. marts 2010 af GHG (Slettet)

jeg har en opgave som jeg ikke kan fortsætte med og håber at nogen kan hjælpe mig:

jeg skal finde projektionen af P på l: jeg har givet linjen l :2x-4 og punktet p(2,5)

jeg har fundet normal vektoren uf fra linjen og har ud fra den fundet tværvektoren, og jeg kan ikke komme videreherfra.

jeg håber at der er nogen som kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8 - Din opgave er jo ikke specielt relateret til den oprindelige opgave i #0. Det er altid bedst at starte en ny opgave i en ny tråd.

Jeg formoder, at din linie l har ligningen y = 2x - 4. En normalvektor til linien er n = (2 ; -1) . Projektionen Q af P på l ligger på linien gennem P , der er parallel med n , dvs Q ligger på linien med parameterfremstillingen

(x ; y) = (2; 5) + t (2; -1) = (2+2t ; 5 - t).

Punktet Q skal også ligge på linien, så der skal gælde

y = 2x - 4, dvs.

5-t = 2(2+2t) -4 , eller

5-t = 4t, eller

t = 1

Projektionen Q af P på l har derfor koordinaterne

Q(x;y) = (2+2 ; 5-1) = (4 ; 4)


Skriv et svar til: vektor, bestem t?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.