Kemi
org. kemi
23. februar 2005 af
vusk (Slettet)
har igen igen igen problemer....denne gang med org. kemi!
R er en alkylgruppe
R-CH=CH-H
opgaven lyder nu:
115,7 mg af carbonhydridet blandes med 20,0 mL 0,124 M I2-opløsning. Efter at der er adderet I2 til alt carbonhydridet, titreres opløsningen med 0,100 M Na2S2O3-opløsning. Herved reagerer overskydende I2 i opløsningen med S2O3(2-) efter reaktionsskemaet:
2S2O3(2-) + I2 --> 2I- + S4O6(2-)
til titreringen bruges 16,60 mL Na2S2O3-opløsning.
hvor starter og hvor slutter jeg? Kunne forestille mig at jeg først skulle regne stofmængden af Na2S2O3 for at se hvor meget I2, der havde reageret, men hvordan gør jeg dette når jeg kun har v(Na2S2O3) og M(Na2S2O3)??
R er en alkylgruppe
R-CH=CH-H
opgaven lyder nu:
115,7 mg af carbonhydridet blandes med 20,0 mL 0,124 M I2-opløsning. Efter at der er adderet I2 til alt carbonhydridet, titreres opløsningen med 0,100 M Na2S2O3-opløsning. Herved reagerer overskydende I2 i opløsningen med S2O3(2-) efter reaktionsskemaet:
2S2O3(2-) + I2 --> 2I- + S4O6(2-)
til titreringen bruges 16,60 mL Na2S2O3-opløsning.
hvor starter og hvor slutter jeg? Kunne forestille mig at jeg først skulle regne stofmængden af Na2S2O3 for at se hvor meget I2, der havde reageret, men hvordan gør jeg dette når jeg kun har v(Na2S2O3) og M(Na2S2O3)??
Svar #3
23. februar 2005 af Katty (Slettet)
Ok, du har tilsat følgende stofmængde I2:
nI2 = c*V = 0,124M*0,020L = xmol
Na2S2O3 reagerer med ikke-adderet I2 efter følgende reaktionsskema:
I2 + 2S2O32- = 2I- + S4O62-
Du har tilsat følgende stofmængde Na2S2O3:
nNa2S2O3 = c*V = 0,100M*0,0166L = xmol
Na2S2O3 og I2 reagerer 1:2 jvf. reaktionsskemaet, derfor må overskuddet af I2 være:
xmol / 2 = ymol
Stofmængden af adderet I2 kan beregnes:
nI2(adderet) = xmol - ymol
I2 adderes til carbonhydridet i forholdet 1:1 (tror jeg nok), dvs.:
nCarbonhydrid = nI2(adderet)
Du har massen af carbonhydridet: 0,1157g
Du kan beregne den molare masse af:
M = m/n
nI2 = c*V = 0,124M*0,020L = xmol
Na2S2O3 reagerer med ikke-adderet I2 efter følgende reaktionsskema:
I2 + 2S2O32- = 2I- + S4O62-
Du har tilsat følgende stofmængde Na2S2O3:
nNa2S2O3 = c*V = 0,100M*0,0166L = xmol
Na2S2O3 og I2 reagerer 1:2 jvf. reaktionsskemaet, derfor må overskuddet af I2 være:
xmol / 2 = ymol
Stofmængden af adderet I2 kan beregnes:
nI2(adderet) = xmol - ymol
I2 adderes til carbonhydridet i forholdet 1:1 (tror jeg nok), dvs.:
nCarbonhydrid = nI2(adderet)
Du har massen af carbonhydridet: 0,1157g
Du kan beregne den molare masse af:
M = m/n
Skriv et svar til: org. kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
