Matematik
Bestem p's værdi
23. februar 2005 af
KennethC (Slettet)
px^2 - 6x + 3 = 0
Der er kun en løsning. find p?
p*x^2 - 6*x + 3 = 0
man flytter -6x og 3 over paa den anden side:
p*x^2 = 6*x – 3
6x – 3 kan forkortes til:
3*(2x-1), saa:
p*x^2 =3*(2x-1)
der efter x^2, den skal dividers for at rykke den over:
3*(2*x-1)
p= --------
x^2
P= -0.63
VED IKK HJÆLP...! Skal man så finde den ved at bruge den loesnings metoden til at finde 2 ubekendte...
Evt hvordan gør men det??+
Der er kun en løsning. find p?
p*x^2 - 6*x + 3 = 0
man flytter -6x og 3 over paa den anden side:
p*x^2 = 6*x – 3
6x – 3 kan forkortes til:
3*(2x-1), saa:
p*x^2 =3*(2x-1)
der efter x^2, den skal dividers for at rykke den over:
3*(2*x-1)
p= --------
x^2
P= -0.63
VED IKK HJÆLP...! Skal man så finde den ved at bruge den loesnings metoden til at finde 2 ubekendte...
Evt hvordan gør men det??+
Svar #1
23. februar 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du skal tænke i lidt andre baner. Du ved, at en andengradsligning har en løsning, når diskriminanten er 0.
Diskriminanten ved du er b^2-4ac, så prøv at sætte dine værdier ind i
b^2-4ac=0, og løs.
b og c er faste værdier, a er koefficienten til x, hvilket her altså er p, som så bliver din ubekendte.
Diskriminanten ved du er b^2-4ac, så prøv at sætte dine værdier ind i
b^2-4ac=0, og løs.
b og c er faste værdier, a er koefficienten til x, hvilket her altså er p, som så bliver din ubekendte.
Svar #2
23. februar 2005 af KennethC (Slettet)
Ja den formel kender jeg, men hvordan kan den bruges???
d=36-4*p*3 = 0 ergo må P være 3
Har jeg ret???
d=36-4*p*3 = 0 ergo må P være 3
Har jeg ret???
Svar #3
23. februar 2005 af Waterhouse (Slettet)
Jep. Du kan altid prøve efter ved at sætte p=3 og se at der kun er en løsning.
Skriv et svar til: Bestem p's værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
