Matematik

Matematik hjælp, meget kort!

01. april 2010 af Martinio (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan ikke finde ud af de her 2 opgaver, håber der er nogen der kan vise mig hvordan man laver dem.

Opgave 1:

Lad f være givet ved

f(x) = x² - 8x + 16

a) Løs ligningen f(x) = 0.

b) Bestem koordinaterne til grafens toppunkt.

c) Tegn grafen for f på ternet papir (ville gerne vide hvordan man gøre det)

d) Angiv monotoniforholdene for f.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opgave 2:

Lad f og g være givet ved

f(x) = -x² + 6x -3        og         g(x) = x+1

a) Løs ligningen f(x) = g(x)

b) Tegn graferne for f og g i samme koordinatsystem.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2010 af NejTilSvampe

 opg. 1

a) brug  x0 = ( -b±√D ) / 2a

b) toppunktet er lig  (-b/2a ; f(-b/2a) ) 

c) du bruger skæringen med x-aksen og toppunktet som støttepunkter, du tegner så en parabel der går gennem de tre punkter.

d) forklar hvor grafen er stigende og aftagende.

opg. 2 

a) løs ligningen   f(x)-g(x) = 0   igen med x0 = ( -b±√D ) / 2a

b) gør det på din grafregner. g(x) er en retlinje, f(x) er en parabel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2010 af Daniall (Slettet)

???


Svar #3
02. april 2010 af Martinio (Slettet)

okey, har regnet x i opg. 1 til at være= 4:

f(x) = x² - 8x + 16

d= -8² - 4*1*16= 64-64= 0

x= -(-8)/2*1

x=8/2

x=4

Men b) ''toppunktet er lig (-b/2a ; f(-b/2a) )'' forstår jeg ikke helt, er det sådan her: T= -(-8)/2*1 ; -0/4*1 ????
 


Skriv et svar til: Matematik hjælp, meget kort!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.