Matematik

rente

03. april 2010 af worcraft (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej

jeg skal finde ud af hvad det betaler sig at have i rente på et år eller halvt år.

betaler det sig at have en rente på 2 procent hvert halve år eller 4 procent hvert år?

er der en formel jeg kan bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2010 af MN-P (Slettet)

K=K0l*(1+r)n

Hvor r er renten og n antal terminer K0 er startkapitalen og K kapitalen efter 5 år (eksembel

Årlig rente 4% i 5 år

K=K0 *(1+0,04)5

Halvårlig rente 2% i 10 terminer

K=K0 *(1+0,02)10

Omregnes det nederste fås

K=K0 *(1+0,02)10=K0 *(1,022)5=K0*1,04045  hvilket er lidt større end Ko*1,045


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det afhænger af, hvor tit der tilskrives renter. I #1 har MN-P antaget, at der med 2% hvert halve år også tilskrives rente hvert halve år, mens der med 4% pr år kun tilskrives rente een gang om året (og det er måske underforstået, sådan som opgaven er formuleret). Her viser MN-P's beregninger jo, at ved den halvårlige rentetilskrivning, får man også renter i det andet halvår af de renter der tilskreves i det 1. halvår, så med renters renter får man mere ud af det med 2% per halvår.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2010 af MN-P (Slettet)

#2 Hvordan ville du ellers forstå teksten i den stillede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man kan jo godt tale om en rente på 4% pro anno og så alligevel tilskrive rente halvårligt.


Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.