Matematik

finde nulpunkter for e^2x-2e^x

04. april 2010 af 2futteb (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg sidder og skal finde nulpunkter for f(x)= e^2x-2e^x

hvordan skal jeg gøre, der står i opgaven at man kan bruge e^x=z?

på forhånd tak:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2010 af mathon

  f(x) = 0 = e2x- 2ex = (ex)2 - 2ex

   med z = e z>0

               z2 - 2z = 0

               z(z - 2) = 0                    brug nulreglen

....................

               z = exx = ln(z) og z>0


Svar #2
04. april 2010 af 2futteb (Slettet)

hej 

hvordan vil du så sætte dem ind i nulreglen?


Skriv et svar til: finde nulpunkter for e^2x-2e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.