Matematik

skæring imellem to parabler

04. april 2010 af raive (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey. jeg har fået givet to parabler:

f(x)=-0.008x^2 + 40

g(x)=0.008x^2 - 1,6x + 80

og skal nu finde deres skæringspunkt B

ps vil gerne have mellem regninger med. på forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

Løs ligningen f(x)=g(x), det vil sige:

f(x) = g(x) ⇔

-0,008x2 + 40 = 0,008x2 - 1,6x + 80

Løs ligningen med henblik på at finde x:

 -0,008x2 + 40 = 0,008x2 - 1,6x + 80 ⇔ x = 50

Indsæt nu x=50 i en af de to forskrifter, resultatet bliver det samme (vi vælger her forskriften for f):

f(50) = -0,008 · 502 + 40 = 20

Skæringspunktet mellem de respektive parabler er altså (50,20).


Skriv et svar til: skæring imellem to parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.