Matematik

Bestem b og c udfra y=2x^2 + bx + c

05. april 2010 af AaaLll (Slettet)

Hej Alle!
Jeg har problemer med en opgaver, der lyder således:
Parablen y=2x2+bx+c har toppunktet (2,b). Bestem b og c.
Jeg har lidt problemer med at få den til at gå op, så håber virkelig der er nogen der vil hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2010 af c_aastrup

Jeg går udfra at du kender formlen for toppunktet af en parabel y= ax2 + bx +c

(x,y) = (-b/2a, -d/4a)

hvor d er diskriminanten.

I dit tilfælde med y = 2x2+ bx + c får vi toppunktet

(x,y) = (- b/4, - d/8)

men samtidig får du at vide at toppunktet også er

(x,y)=(2,b)

Begge ting skal jo passe og derfor må du have

2 = - b/4      og b = - d/8

Den første ligning løses af

b = - 8

Dette sættes ind i den anden ligning og vi får

- 8 = - d/8

d = 64

(-8)2 - 4·2·c = 64

64 - 8c = 64

-8c = 0

c = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2010 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2010 af mathon

eller
             -( b/2a) = 2

              b = -2·(2·2) = -8

dvs         y = 2x2- 8x + c     gennem (2,-8)

              -8 = 2·22- 8·2 + c

              -8 = -8 + c
         
               c = 0

               y = 2x2- 8x


Skriv et svar til: Bestem b og c udfra y=2x^2 + bx + c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.