Matematik

Reducering

05. april 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave:

x^2-4/2x+4 men hvordan er det nu jeg gør?

Håber I vil hjælpe, tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2010 af Isomorphician

(x2 - 4)/(2x + 4)

Omskriv tælleren vha. kvadratsætning:

((x - 2)(x + 2))/(2x + 4)

sæt 2 uden for en parentes i nævneren:

((x - 2)(x + 2))/(2(x + 2))

(x + 2) forkortes væk:

(x - 2)/2

som kan omskrives

(x/2) - (2/2) = 0,5x - 1


Svar #2
05. april 2010 af zuku (Slettet)

 Super! Mange tak. Det var til at forstå :)


Svar #3
05. april 2010 af zuku (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål til. Hvorfor skal der stå ((x-2)(x+2))/(2(x+2)) til sidst? Skal der ikke stå /(2(2x+4) til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2010 af Isomorphician

2x + 4 = 2*x + 2*2 = 2(x + 2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2010 af NejTilSvampe

 2(x+2)=(2x+4)

som er det der stod i nævneren.


Svar #6
05. april 2010 af zuku (Slettet)

 Nårh ja, selvfølgelig. Mange tak ;D


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.