Matematik

Hvad er a,b og c i denne formel?

06. april 2010 af hij (Slettet)

y = x^2-x-2 

Kan det passe at a er 1 og b er 1 og c er -2 eller er b -2 ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2010 af shahjii (Slettet)

a er 1.  b er -1 .  og c er -2


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis a, b, c skal svare til formen y = ax2 + bx + c , og du har y = x2 - x -2 , fremgår det, at

a = 1, b = -1 , c = -2


Svar #3
06. april 2010 af hij (Slettet)

tusind tak begge to :)


Svar #4
06. april 2010 af hij (Slettet)

jeg har lige et hurtigt spørgsmål til hvis man nu kender hældningskoefficienten og skæreringen ved 1. aksen hvordan er det nu man vil kunne finde forskriften for sådan en linje?


Svar #5
06. april 2010 af hij (Slettet)

hældningskoefficient er -2 skæreringen er (3,0)


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Liniens ligning er y = ax + b, hvor a er hældningskoefficienten. I dette eksempel er a = -2, og vi kan så finde b fra den anden oplysning, at (3 , 0) er et punkt på linien:

0 = -2•3 + b , altså b = 6. Ligningen er da y = -2x + 6 .


Svar #7
06. april 2010 af hij (Slettet)

..


Svar #8
06. april 2010 af hij (Slettet)

 tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Hvad er a,b og c i denne formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.