Matematik

HF- c-niveau

06. april 2010 af kristinemariekjaer (Slettet)

jg har to ensvinkled trekanter hvor jeg skal bestemme længden af P1Q1 (som svare til lille c)  det eneste jeg ved ved den trekant er at detvi så her kalder lilla P1 er 30,6 ? nogen der kan hjælpe mig med at bstemme længden? ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du taler om to ensvinklede trekanter, så du må kende nogle oplysninger om den anden trekant. At trekanterne er ensvinklede betyder, at vinklerne er parvis ens, og at siderne parvis står i det samme forhold til hinanden.


Svar #2
06. april 2010 af kristinemariekjaer (Slettet)

den anden trekant.  (lilla c) 19,5 (lille a) 25,5 ? men eg aner intet om hvordan jeg finder ud af hvad længden er ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det, du kalder "lilla P1" i #0, er det en vinkel eller en længde? Og hvad er det du skal bestemme længden af?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Da trekanterne er ensvinklede, forholder siderne sig parvis i det samme forhold, så

|P1Q1| / |PQ| = |Q1R1| / |QR| eller

|P1Q1| = |PQ|•|Q1R1| / |QR| .

Indsæt selv tallene for de kendte størrelser og beregn |P1Q1| .


Svar #6
06. april 2010 af kristinemariekjaer (Slettet)

tusinde tak ;) Jeg må se om jeg kan klare den her fra :)


Svar #7
07. april 2010 af kristinemariekjaer (Slettet)

vil du ikke svare mi på om dette er rigtigt.

|P1Q1| = |PQ|•|Q1R1| / |QR|  = 23,4


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2010 af Proprium (Slettet)

Dit resultat er korrekt.


Svar #9
07. april 2010 af kristinemariekjaer (Slettet)

;)


Skriv et svar til: HF- c-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.