Matematik

finde nulpunkter for e^2x-2e^x

07. april 2010 af 2futteb (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg sidder og skal finde nulpunkter for f(x)= e^2x-2e^x

hvordan skal jeg gøre, der står i opgaven at man kan bruge e^x=z?

på forhånd tak:D

gerne hvordan man regner det hele ud både med nulpunkter og den slags


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2010 af mathon

                   f(x)= e2x - 2ex = ex·(ex-2) = 0
hvoraf
                   ex - 2 = 0   da ex>0

                   ex = 2

                   x·ln(e) = ln(2)

                   x = ln(2)
 


Svar #2
07. april 2010 af 2futteb (Slettet)

tusind tak :D


Skriv et svar til: finde nulpunkter for e^2x-2e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.