Matematik

Retvinklet trekants sidelængde?

08. april 2010 af beckmeincke (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Skal finde sidelængden på en retvinklet trekant,

de enste oplysninger jeg har er at grundlinjen er 4,5cm.

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2010 af Majlund (Slettet)

Jeg vil nøjes med at give dig et hint: Du kender også højden af trekanten! og så ved du iøvrigt at a2+b2=c2..

Men du kan også med fordel kigge på firkanten, og finde "2s", altså længden hele vejen fra et hjørne til det modsatte.

/Jeppe


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2010 af mathon

                hc = a·b/c

               hc·c = a·b = a2

               a = b = s = √(hc·c) = √(2,25·2,25·2) = 2,25·√(2)


Svar #3
08. april 2010 af beckmeincke (Slettet)

Kan det så passe at det skal blive 3.18 ? ..

er virkelig en dør til geometri.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2010 af Majlund (Slettet)

Ihh, det var flot mathon, du kan regne med trekanter.. Hvad får du ud af at sidde og løse folks opgaver?? Det lærer de jo ikke noget af... Men OK, det er måske et ego-boost til dig...


Svar #5
08. april 2010 af beckmeincke (Slettet)

Alletiders .. tusind tusind tak :) har simpelt hen stået fast i den opgave i så længe..


Skriv et svar til: Retvinklet trekants sidelængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.