Matematik

Rigtigt , reduktioner ?

08. april 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hej. Lige nogel reduktioner jeg vilæ have rettet:

4a+7a-5a+a-3a+a = 5a

11y+2y-7y+3y-8y = y

10x-5x+3x-0x+6x-3x= 10x

7a+5b-9a+7b+5a-6b+a-7b = 4a-b

9x+10y+11x-14y-12x+3y-x+7b = -6y

32v-29z-24v-16z-9v-23z = -v-68z

3a+2-a+7 = 2a+9

13b-7+8b-4+6b+11 = 27b

Har jeg lavet dem rigtigt ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af MN-P (Slettet)

nej ikke dem alle, men du har vist også lavetskrivefejl


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2010 af nielsenHTX

4a+7a-5a+a-3a+a = 5a rigtigt

11y+2y-7y+3y-8y = y rigtig

10x-5x+3x-0x+6x-3x= 10x forkert skal der stå 0x?

7a+5b-9a+7b+5a-6b+a-7b = 4a-b rigtig

9x+10y+11x-14y-12x+3y-x+7b = -6y hvad er 7b? x eller y men forkert ligegyldig hvad.

32v-29z-24v-16z-9v-23z = -v-68z rigtig

3a+2-a+7 = 2a+9 rigtig

13b-7+8b-4+6b+11 = 27b rigtig


 


Svar #3
08. april 2010 af Manjajensen (Slettet)

7a+5b-9a+7b+5a-6b+a-7y = 7x-6y rigtigt ?

Og ja der skal stå 0x, men ved ikke hvordan jeg laver denne reduktion :

10x-5x+3x-0x+6x-3x, da der står 0x ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2010 af nielsenHTX

du kan regne 0x som om den ikke er der. munis eller plus 0 betyder ikke noget.

til:

9x+10y+11x-14y-12x+3y-x+7y får jeg til  7x+6y

men du har skrevet ligt forskellige ting.


Svar #5
08. april 2010 af Manjajensen (Slettet)

giver den så 11x ?  Altså den her <: 10x-5x+3x-0x+6x-3x


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2010 af nielsenHTX

ja


Skriv et svar til: Rigtigt , reduktioner ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.