Matematik

nogen der gider hjælpe?

08. april 2010 af mtf1423 (Slettet) - Niveau: C-niveau

en ret linje har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatets førsteakse i punktet P(3,0)

bestem en forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som graf

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af Isomorphician

(y - y0)/(x - x0) = -2, som omskrives til y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2010 af Yow! (Slettet)

forskriften for en lineær funkiton er

y = a * x + b

ud fra oplysningerne, kan du indsætte værdierne dem således:

 0 = -2 * 3 + b

du skal nu isoler b....


Svar #3
08. april 2010 af mtf1423 (Slettet)

og hvordan er det man gør det? isoler b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2010 af Yow! (Slettet)

en ligning en ubekendt..?? du skal på en eller anden måde få b til at stå alene... det kan du f.eks. ved at plusse med 2 for at flytte -2-tallet på den anden side af lighedstegnet... herefter kan du gange det med 3..???


Skriv et svar til: nogen der gider hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.