Matematik

Volumen og integraler

08. april 2010 af runeakb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan integrerer jeg udtrykket, så jeg kan beregne voluminet?

V= π • ∫ (1/x4)2 dx

nedre grænse 1, øvre grænse 2

Jeg har en ide om at jeg skal substituere, så der kommer til at stå  f(t)2, Men derfra er jeg lost:S

Hjælp modtages med kyshånd:)

Vedhæftet fil: 1.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo i det væsentlige funktionen x-8 der har -1/7 x-7 som en stamfunktion . Dernæst er det bare at sætte grænserne ind og gange med π .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2010 af Majlund (Slettet)

Jep.. Lyt til Andersen11.. Husk at (1/x4)2 = (12/x4·2) = 1/x8 = x-8


Skriv et svar til: Volumen og integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.