Matematik

Lineær, eksponentiel og potensvækst, hjælp

09. april 2010 af hohodyret (Slettet) - Niveau: B-niveau

P (7,45), Q(18,18) og R(44,44) er tre punkter.

a. Bestem en forskrift for den lineære funktion f hvis graf går gennem P og Q
b. Bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion g hvis graf går gennem Q og R
c. Bestem en forskrift for den potensfunktion h hvis graf går gennem P og Q

Har skrevet i opgave a:

a = (y2-y1)/(x2-x1) = (18-45)/(18-7) = -2,4545
y = ax + (y1 - ax1) = -2,4545x + (45 - -2,4545*18) = 89,181
y = -2,4545x 89,181

håber det er rigtig, også har jeg problemer med b og c

Håber i kan hjælpe, på forhånd tak :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 Altså når du har fundet a, kan u jo bare bruge en af punkterne til at sætte i : 

y = ax+b

også kan du finde b, og det kan du så skrive ind i ligningen. 

b. der skal du finde a ved formlen: 

x1-x2 kvdr. (y2/y1)

herefter bruger du en af puntkene, og sætter koordinaterne ind og regner b. 

c. 

Du skal finde a, ved at: 

(log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))

Og sætter en punkt ind, og finder b.. :)

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at skrive til mig ;)


Svar #2
09. april 2010 af hohodyret (Slettet)

#1 Skriver jeg skal bruge formlen x1-x2 √(y2/y1), men hvad er hvad i den her situation?

når mine punkter er: P (7,45), Q(18,18) og R(44,44)

er:
y1 = 18
y2 = 44
x1 = 18
x2 = 44

eller hvordan er det?

Jeg får: 18-44√(44-18) = -206,3568....

er jeg helt galt på den?

Eller mener du opløftet kvdr ?? er ikke helt med, har været syg en del og er kommet lidt ud af det.


Svar #3
09. april 2010 af hohodyret (Slettet)

Har løst dem nu ;)

a. Bestem en forskrift for den lineære funktion f hvis graf går gennem P og Q

a = (y2-y1)/(x2-x1) = (18-45)/(18-7) = -2,4545
a = -2,4545
b = 45 - -2,4545*18 = 89,181
f(x) = -2,4545x + 89,181

b. Bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion g hvis graf går gennem Q og R
a=√(18-44&44/18)=0,9662
a= 44/?0,9662?^18 =81,7045
g(x) = 81,7045*0,9662x

c. Bestem en forskrift for den potensfunktion h hvis graf går gennem P og Q
a=log?(18/45)/log?(18/7) =-0,97
b=45/7^(-0,97) =297,14
h(x) = 297,14*x-0,97

Tak for svaret alligevel #1
 


Skriv et svar til: Lineær, eksponentiel og potensvækst, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.