Matematik

Finde Cirkels skæringspunkter med akserne

11. april 2010 af Eleven:) (Slettet)

 Hejsa Jeg har brug for hjælp til en opgave jeg skal aflevere i morgen:

Jeg skal finde en cirkelsskæringspunkter med både x- og y-aksen cirkel.

Cirklen har ligning: C: (x-2)^2 + (y+3)^2 = 18, Centrum: C(2,-3) og radius: r=√18

Jeg ved godt at man skal sætte det ind i ligningen og at hvis man regner skæringspunkter med y-aksen, så skal y være 0, men jeg kan bare ikke få det til at passe. Det ville være dejligt hvis nogen kunne vise mig udregningen så jeg kan se hvordan det skal gøres.

PÅ forhånd tusind tak;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af mathon

skæring med x-aksen, hvis punkter har koordinat formen (x,0)

                 (x-2)2 + (0+3)2 = 18

                 (x-2)2 = 32

                 x = 2 ± 3

skæring med y-aksen, hvis punkter har koordinat formen (0,y)

                (0-2)2 + (y+3)2 = 18

                (y+3)2 = 14

                y = -3 ± √(14)


Svar #2
11. april 2010 af Eleven:) (Slettet)

 tusind tusind tak, det er fordi vi kun har gennemgået det ved brug af nulreglen i et enkelt eksempel, og så blev jeg hylet lidt ud af den. Men det er jo så nemt som at klø sig i nakken haha:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2010 af mathon

...når indsigten har indfundet sig, er alt jo nemt :-)


Skriv et svar til: Finde Cirkels skæringspunkter med akserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.