Matematik

Finde areal mellem to funktioner

11. april 2010 af 963852 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej 

Har fået en opgave som lyder:

To funktioner f og g er bestemt ved
f(x)= x^2+4x+10
g(x)= x+14

Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
* Bestem arealet af M.

Jeg ved at man skal bruge integralregning. Men hvordan gør man, hvis der ikke er angivet nogle punkter???

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2010 af peter lind

Løs ligningen f(x) = g(x). Løsningerne angiver grænserne for integralet. Lav iøvrigt en graf af de 2 funktioner. Det giver et godt overblik.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. april 2010 af susna (Slettet)

Hej 963852

Du skal finde skæringspunkterne mellem de to funktioner, så har du den afgrænsede punktmængde. Lav et plot af de to funktioner, så kan du se hvad jeg mener.

Hilsen Su L


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. april 2010 af natcha (Slettet)

 Skal du ikke sætte de to funktioner lig hinanden, så du finder funktioneres skæringspunkter, jeg får x=-4 og x=1 så har du punkterne :) 


Svar #4
11. april 2010 af 963852 (Slettet)

 Mange tak for de hurtige svar!

Jeg har lavede et plot med de to grafer, men har svært ved at aflæse punktmængden

#natcha hvad mener du med at jeg skal sætte de to funktioner lig hinanden? Hvordan gør man det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. april 2010 af peter lind

#4 Se #1


Svar #6
11. april 2010 af 963852 (Slettet)

 Ok, har lige fundet af hvordan man sætter de to funktioner lig hinanden og jeg får også 1 og -4. 

 Hvad gør man så når man har punktmængden?

Hordan gør man på maple?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. april 2010 af peter lind

A = ∫-41|f(x)-g(x)|dx


Svar #8
11. april 2010 af 963852 (Slettet)

Ok, mange tak,

men den bliver ved med at sige at det er en fejl, når jeg skriver det ind på maple?


Svar #9
11. april 2010 af 963852 (Slettet)

 kan det passe at arealet bliver 20.833 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar 2013 af Birtha (Slettet)

Nogle der ved hvordan man sætter de 2 funktiober lid med hinanden ??


Skriv et svar til: Finde areal mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.