Kemi

Multi Parameter Optimering

11. april 2010 af xB.Ax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har lige et spørgsmål angående hvordan man kan beregne MPO (Multi - Parameter - optimerings - koefficient)

Jeg ved at for at opnå MPO skal man have værdierne for lægemidlets: LogP, LogD7,4, TPSA, MW, HBD og pKa. 

Det er fordi når MPO skal beregnes bruges formlen:

MPO = ∑Score (clogP + clogD + TPSA + MW + HBD + pKa)


Og da jeg har at gøre med et lægemidel (citalopram), burde MPO værdien være MPO > 4 (da det er et CNS lægemiddel). Maksimum Scoren for MPOmax = 6..

Men når jeg lægger alle værdierne sammen, får jeg MPO = 369,243

Og det er jo helt forkert!! :( Men på den anden side er det forståeligt at jeg får et stort tal, da bl.a. Mw for citalopram beregnes til at være 324..

Jeg forstår virkelig ikke hvad jeg gør galt, eller hvordan jeg kan beregne MPO..

Håber der er nogen der kan hjælpe..


Skriv et svar til: Multi Parameter Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.