Matematik

Ligninger!

11. april 2010 af Aleynaa

10 - 5x = 14 + (4 - x)       jeg har prøvet og prøvet!!!  kan i ik vise hvordan man beregner den.. !! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af Isomorphician

10 - 5x = 14 + (4 - x)

hæv parentesen:

10 - 5x = 14 + 4 - x

læg x til på hver side:

10 - 5x + x = 14 + 4

træk 10 fra på hver side:

-5x + x = 14 + 4 - 10

reducer på hver side:

-4x = 8

del med -4 på hver side:

x = -2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

1) start med at hæve parentesen, så får du 10-5x=14+4-x, dernæst lægger du x til på begge sider af ligningen, så samler du x'erne på den ene side og tallene på den anden side og reducerer. Du skal læse om reglerne i din bog, de står der allesammen


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2010 af Proprium (Slettet)

10 - 5x = 14 + (4 - x) ⇔

10 - 5x = 14 + 4 - x ⇔

10 - 5x = 18 - x ⇔

10 - 18 = -x + 5x ⇔

-8 = 4x ⇔

-8/4 = x ⇔

-2 = x


Svar #4
11. april 2010 af Aleynaa

mangee takkkk


Svar #5
11. april 2010 af Aleynaa

forresten en mere opgave hvad med denne her

5(4 + 2x) = 8(x + 9)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2010 af Isomorphician

Gang parenteserne ud:

5*4 + 5*2x = 8*x + 8*9 <=>

20 + 10x = 8x + 72

Fortsæt selv...


Svar #7
11. april 2010 af Aleynaa

Jamen har os gjort det på denne måde..

20+72 = 10x + 8x

92 = 18x

92:18x

x = 5


Svar #8
11. april 2010 af Aleynaa

??????????????????? Ingen som kan hjælpeee


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2010 af Isomorphician

20 + 10x = 8x + 72

træk 8x fra på hver side:

20 + 10x - 8x = 72

træk 20 fra på hver side:

10x - 8x = 72 - 20

reducer på hver side:

2x = 52

del med 2 på hver side:

x = 26


Skriv et svar til: Ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.