Matematik

pris pr. m^3

11. april 2010 af mairah (Slettet)

Hej

Hvordan laver man følgende opgave:

Et vandværk beregner prisen pr. m3 vand på denne måde.

380 kr. pr. 1/2 år plus 4,70 kr. pr. m3.

Familien Carlsen på 4 personer bruger i gennemsnit 140 liter vand i døgnet hver.

Familien er hjemme 320 dage om året.

a) Hvor mange liter vand bruger de på et år?  ----> 179200 L 

b) Hvor mange m3 svarer det til?

c) Hvor meget kommer familien til at betale for vand pr. år?

Hvordan laver man b) og c)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af PoulN (Slettet)

b) 179200/1000 = 179,2 m^3

c) (380*2)+(179,2*4,70) = 1.602,24 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

b) Benyt, at 1 liter = 1dm3 = 10-3 m3

c) Når du har beregnet antal m3, kan du beregne prisen for vandet. Vink: der er 2 halvår i 1 år.


Skriv et svar til: pris pr. m^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.