Studievalg og videregående studie

Kommentar ønskes på motiveret ansøgning

11. april 2010 af Skarrgaard (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej..

Jeg tager imod hjælp og konstruktiv kritik..


20’årig med modenhed, personlighed og faglighed
Jeg er en fyr, der med sine kun 20 år, har gennemgået og oplevet mange ting, som har givet mig en god portion relevant erfaring i bagagen. Under min studie tid var jeg vidne til et lynnedslag, som dræbte en kammerat, at få ødelagt knæet, så jeg blev nød til at ligge min brændende passion, som fodboldspiller på hylden og en depression, som var en reaktion af forestående. Det har selvfølgelig været nogle utrolig ubehagelige oplevelser, men de har samtidig været lærerige. De har lært mig, at være målrettet, ikke at give op, at se på det positive og nyde tingene omkring mig. Jeg har virkelig fundet ud af, hvad det er jeg vil og det er derfor jeg søger ind på Film- og medievidenskab. Når jeg tænker på hvad jeg har gennemgået og alligevel har gennemført en HTX, med eksamens top karakter i mit hovedfag og favorit-fag (kommunikation/IT), så beviser det over for mig selv, og forhåbentlig også jer, at jeg er villig og stærk nok til at kunne gennemføre et studieforløb på Film- og Medievidenskab.
Både film og medier vækker stor interesse hos mig og jeg bruger meget tid herpå. Når jeg ser en film, et reklame spot, en plakat mv., så kan jeg ikke lade værre med, at begynde at analyser og fortolke dette og tænke på hvad der kunne have været gjort anderledes eller bedre, for at ramme den rigtige målgruppe. Det piner mig, at se en reklame, som rammer helt forkert. Denne nysgerrighed for fortolkning og analyse har også været mig til stor hjælp i dansk og kommunikation/IT timerne på HTX og vil helt klart også være det på Film- og Medievidenskab.
Desværre er fagene kommunikation/IT, multimedie, programmering og teknologihistorie, som jeg havde på HTX ikke anerkendt, som fag man kan søge ind på en videregående uddannelse med. Men lige netop i forhold til Film- og medievidenskab, mener jeg, at de har stor relevans, da det er fag, som indeholder alt det grundlæggende, som man kommer til at arbejde med på Film- og medievidenskab og samtidig giver kendskab til medieverdenen. Det vil sige jeg ved hvad jeg går ind til og er allerede meget bedre rystet en de som ikke har haft disse fag.
Samtidig med jeg gik på HTX læste jeg tysk C på aftenskole, for at kunne få lov at læse tysk B i år. Samtidig med tysk B læser jeg i år historie 0-B, mens jeg bruger tid på at søge job og arbejde i adskillige vikarjobs. Dette beviser også jeg er villig til at gøre noget for at opnå mine mål og ikke at gå på kompromis med disse.
Udover at studere har jeg haft forskellige jobs. Hvoraf mange af en del var arbejde med frihed under ansvar, hvor jeg selv skulle tilrettelægge min dagligdag og bestemme og finde ud af hvordan jeg løste opgaverne bedst muligt. Det har samtidig været jobs hvor jeg har haft tæt kontakt til kundegrupper og mange forskellige folk, hvilket har lært mig at være åben og samarbejdsvillig.
Jeg har i min fritid også været aktiv i sport, hvor jeg også har været træner, som sammen med mine jobs har givet mig en stor portion ansvarsbevidsthed, som helt klart vil være nyttig når man skal holde sig selv oppe til de stillede opgaver jeg ville få på Film- og medievidenskab.
Jeg havde dog kun søgte dette studium, som 2.prioritet, hvilket jeg sidenhen har fortrudt. Min 1. prioritet var medievidenskab i Århus. Men jeg har erfaret at KU virker noget mere professionel og så tiltaler kombinationen af film- og medievidenskab mig utrolig meget, da det er der mine interesse ligger. Derfor vil jeg også trække min ansøgning til Århus tilbage.
Når jeg bliver optaget, vil jeg efter min bachelor tid, fortsætte på en kandidat indenfor film- eller medievidenskab og har sågar fiflet med tanken om, at tage dem begge to. Jeg er endnu ikke fast besluttet på, hvad det skal munde ud i, men på toppen af listen står følgende: Projektleder i et reklamebureau eller spilfirma eller konceptudvikler inden for samme områder.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2010 af lexibexi

Jeg ved intet om motivere ansøgninger, men jeg kan se at der er lidt grammatisk der skal på plads.


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. april 2010 af Claudia5 (Slettet)

Skarrgaard:

På de fleste uddannelser var sidste frist for kvote 2 ansøgningerne d. 15. marts.

Blot til din orientering.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. juli 2011 af BoAnder (Slettet)

Du kan eventuelt finde flere eksempler på jobansøgninger på nettet.

Der er flere steder, hvor der er masser af hjælp at hente.


Skriv et svar til: Kommentar ønskes på motiveret ansøgning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.