Fysik

Elektisk kredsløb - hjælp?

11. april 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: B-niveau

God aften søde mennesker.

tja, jeg sidder og laver nogle hjemmeopgaver i fysik omkring elektrisk kredsløb. nogen der kan hjælpe mig med disse to spørgsmål? det er de eneste jeg ikke kan løse

i denne opgave betragter vi et stykke af en kobberledning på 1m, som har et tværssnitsareal på  1 mm2

- beregn massen af ledningsstykket.

- beregn antal mol kobberatomer i dette.

kan ikke lige se hvordan jeg gør dette. på forhånd TUSIND TAK!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af mathon

ledningen har - i udstrakt tilstand - form som en cylinder

        V = L·A = (102 cm)·(10-2 cm2) = 102-2 cm3 = 1 cm3

        m = V·ρ = (1 cm3)·(8,93 g/cm3) = 8,93 g

        n = (8,93 g)/(63,546 g/mol) = 0,140528 mol Cu-atomer


Svar #2
12. april 2010 af klinki (Slettet)

tak for hjælpen :)


Svar #3
12. april 2010 af klinki (Slettet)

hvis man nu forestiller sig at der i denne opgave var en ledningselektron pr. kobberatom, hvordan kan jeg så bestemme antallet af ledningselektroner i ledningsstykket???


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2010 af mathon

0,140528 mol Cu-atomer = (0,140528 mol)·NA = (0,140528 mol)·(6,02214·1023 mol-1) =
                                                                                                                                 8,46279·1022 Cu-atomer
som hver har en ledningselektron
dvs
                                         
                                               8,46279·1022 ledningselektroner


Svar #5
13. april 2010 af klinki (Slettet)

arh :)   tusind tusind tak!!!


Skriv et svar til: Elektisk kredsløb - hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.