Matematik

differentialregning

12. april 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med denne opgave?? :

den er vedhæftet. hvordan kan jeg differentiere den og beregne opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Den duer ikke den tegning, du har lavet, se den jeg har vedhæftet

Vedhæftet fil:funktioner.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 - Man kan faktisk se tegningen i opgavestillerens dokument, hvis man zoomer ned til 100%.

Men opgaven er lidt vagt formuleret, da der jo er uendelig mange punkter, hvor figuren har højeste og laveste værdi. Men vi kan beregne den mindste afstand mellem et højeste og laveste punkt ved at finde maximum for f(x) i intervallet ]0; 2π] og minimum for g(x) i intervallet ]0; 2π]:

maximum for f(x) indtræffer for x = π/2
minimum for g(x) indtræffer for x = π
Find afstanden mellem (π/2 ; 3) og (π ; 0)

Tilsvarende kan vi finde den mindste afstand mellem de to punkter i intervallet ]0; 2π] , hvor f(x) og g(x) har størst hældning:

f'(x) = cos(x) har maximum for x = 2π
g'(x) = -sin(x) har maximum for x = 3π/2
Find afstanden mellem (2π ; 2) og (3π/2 ; 1)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.