Matematik

HJÆLP! DIFFERENTIALREGNING

12. april 2010 af LouiseNielsen92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp, hjælp, hjælp ...

Jeg er i fuld gang med en matematik aflevering, men er gået i stå på grund af én opgave.

Opgaven lyder: Funktionen f, der har forskriften f(x) = ½x^3 + ½^2 - 3x, kan opløses i faktorer således: f(x) = ½x(x+3)(x-2)

a) Beregn nulpunkter og bestem fortegnsvariation.

Grafen for f har en tangent i punktet (2 ; f(2)).

b) Bestem en ligning for denne tangent.

Det oplyses, at f har et lokalt maksimum i (-1,79 ; 4,10) og lokalt minimum i (1,11 ; -2,03). Alle koordinterne er afrundet til 2 decimaler.

c) Skitsér grafen for f og tangenten fra spørgsmål b) i samme koordinatsystem.

Må indrømme at jeg er lost i allerede spørsmål a.

Håber at nogen kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2010 af peter lind

a) Brug nulreglen. Hvis et produkt er 0 er mindst en af faktorerne 0.

b) Ligningen til en tangent til grafen for f(x) i (x0,f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
12. april 2010 af LouiseNielsen92 (Slettet)

a) Det er jeg godt klar over - men det er det jeg ikke rigtig kan finde ud af :(

b) Tak - prøver at finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2010 af mathon

f(x) er lig med 0
for
     x = -3  v  x = 0  v x = 2


Skriv et svar til: HJÆLP! DIFFERENTIALREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.