Kemi

Kemi eksamen i 1g

04. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg skal til kemi eksamen her i 1g, men jeg er meget i tvivl, med hvordan et spørgsmål ser ud, er der nogle her inde der kunne give et eksempel på et spørgmål, man kunne komme til eksamen i.

Svar #1
04. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Det er egentlig meget nemt. Nu kan jeg selvfølgelig ikke huske det ordret, men du trækker en af dine rapporter, som du så skal lave yddybende teori til og som du skal gennemgå i hovedtræk.
Da jeg var oppe så det vist nogenlunde sådanne ud:
Eks.
Syre-/basetitrering:
Med udgangspunkt i rapporten Syre-/basetitrering skal du definere syrer og baser, og forklare hvordan man finder deres pH-værdi. Du kan også komme ind på indikatorer...osv hvad der nu hører til det emne.

Brugbart svar (1)

Svar #2
04. juni 2003 af MarieBS (Slettet)

Jeg har vist engang fået et eksempel på et eksamensspørgsmål for 1.g udleveret, men jeg kan ikke lige finde det. Håber det her spøgsmål fra b-niveau kan give dig en idé om hvordan det forgår:


KEMISK LIGEVÆGT:
Du kan forklare med et eksempel, hvad man forstår ved en kemisk ligevægt, og derefter præsentere ligevægtsloven. Desuden kan du forklare, hvordan man ved hjælp af forskellige former for indgreb kan forskyde en kemisk ligevægt. Her bør du tage eksempler fra øvelsen "Indgreb i et ligevægtssystem".


I store træk går det ofte ud på at forklare noget teori v.h.a. eksempler, og måske gøre rede for en rapport.

Jeg vil tror at du f.eks. vil kunne komme op i noget i retningen af "Struktur og egenskaber" (om forskellen mellem iongitter og kovalent binding og salte og molekylers fysiske egenskaber) eller noget om densitet med en rapport til. (Du har garateret lavet klassikeren med at måle densiteten for husholdningssprit og kobber eller noget i den stil.)

Jeg tror at læreren har pligt til at dele opgivelserne ind i nogle emner, og disse emner vil ofte svare ret godt overens med de spørgsmål man kan komme op i.

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juni 2003 af MarieBS (Slettet)

Der var jeg vist lidt for langsom ;-)

Skriv et svar til: Kemi eksamen i 1g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.