Matematik

Finansiel regning

12. april 2010 af immoblize (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har lidt problemer med en opgave kan slet ikke finde ud af den

Trine ønsker at spare op til køb af ny computer. Hun aftaler med forhandleren, at der ved købet skal udbetales 6000 kr.
Trine kan opspare 312 kr. om måneden.
Hun betaler beløbet til sin far, der giver hende 1,5 % pr. måned i rente.
a) I hvor mange måneder skal Trine spare op, før der står 6000 kr. på kontoen hos hendes far?

b) Hvis Trine opsparer 500 kr. om måneden, har hun så penge nok til computeren efter 12 måneder?
 

Vil blive rigtig glad hvis der var en der kunne regne det ud for mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2010 af mathon

     a)
                     312•(1,015n - 1)/0,015 = 6000
                   
                     1,015n - 1 = 6000·0,015/312

                     1,015n  = (6000·0,015/312  -  1)

                      ln(1,015)·n = ln(6000·0,015/312 - 1)

                      n = ln(6000·0,015/312 - 1) / ln(0,015)

            


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2010 af mathon

     b)
            vurder             
500·(1,01512 - 1) / 0,015    
                                                                                                      i forhold til 6000


Skriv et svar til: Finansiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.