Matematik

check ligning

26. februar 2005 af axell (Slettet)
Hej

Sider med følgende ligning

kvadratrod 6x-5 - kvadratrod 2x-1 = 8

og har fået 16x^2-8x+3360 = 0

hvilken giver diskriminant til -214576

altså L = Ø

Er dette korrekt?

Axell


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2005 af xyz (Slettet)

hmmm.. x bør give 61

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2005 af Duffy

61 er det rigtige resultat!



Duffy

Svar #3
26. februar 2005 af axell (Slettet)

Sådan ser mine udregninger ud:

kvadratrod 6x-5 - kvadratrod 2x-1 = 8

(kvadratrod 6x-5)^2 = (8+kvadratrod2x-1)^2

6x+5 = 64+(2kvadratrod2x-1)+2x-1

1-2x-64+6x+5 = 2kvadratrod2x-1

(-58+4x)^2 = 4(2x-1)

3360+16x^2 = 4(2x-1)

16x^2-8x+3360 = 8x-4

16x^2-8x+3360 = 0

diskriminant = -8^2-4*16*3360 = -214576

Altså L = Ø

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2005 af Duffy

kvadratrod 6x-5 - kvadratrod 2x-1 = 8

(kvadratrod 6x-5)^2 = (8+kvadratrod2x-1)^2

De 2 ovenstående linier har samme løsningsmængde, MEN MEN MEN

Du laver FEJL her:

6x+5 = 64+(2kvadratrod2x-1)+2x-1

skal være

(sqrt(6x+5))^2 = 64+(16*kvadratrod2x-1)+2x-1


Duffy



Svar #5
26. februar 2005 af axell (Slettet)

OK, men hvorfra kommer 16?

Axell

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2005 af allan_sim

#5. Det dobbelte produkt:

(8+kvadratrod(2x-1))^2
= 8^2 + kvadratrod(2x-1)^2 + 2*8*kvadratrod(2x-1)
= 64 + 2x-1 + 16*kvadratrod(2x-1)

Svar #7
27. februar 2005 af axell (Slettet)

Ja ja, sådan er det bare. Jeg for nu en løsning der hedder 20,1098.
Det er ikke 61 men jeg kommer vel ikke nærmere. Et eller andet går galt under vejs.
Mon ikke min lærer kan vise mig hvor.

Axell

Skriv et svar til: check ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.