Matematik

proportionalitet

14. april 2010 af lucillepostej (Slettet) - Niveau: C-niveau

en bremselængde er angivet ved

l = 0,005 * v^2 

a) hvor mange % øges bremselængden,l, med, når hastigheden øges med 10%

b) Hvor mange % skal hastigheden nedsættes med for at halvere bremselængden?

Jeg mener at svaret på a) er 21%, men hvordan forklarer jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2010 af peter lind

Vis at 0,05*(v*1,1)2 = l*1,21


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) v1 = v(1+0,10) ⇒ l1 = 0,005·v12 = 0,005·v2·(1,1)2 = l(1,1)⇒ (l1-l)/l = l1/l - 1 = (1,1)2 - 1 = 1,21 - 1 = 0,21 = 21%

b) l1 = 0,5·l ⇒ 0,005·v12 = 0,5·0,005·v2 ⇒ v1 = √(0,5) ·v ⇒ (v-v1)/v = 1 - v1/v = 1 - √(0,5) = 0,29289 = 29,3%


Svar #3
14. april 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Tusind tak, jeg blev lige bekræftet i metoden - super at I brugte tiden på mig :-)


Skriv et svar til: proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.