Matematik

Matematik hjælp, meget kort!!!!

15. april 2010 af Martinio (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der ikke en der vil forklare mig hvordan jeg skal løse det her?

Opgaven:

''Om andengradspolynomiet f gælder : f(-3)= 16, f(1)= 0 og f(7)= 6''

a) Bestem regneforskriften for f.

b) Bestem f's nulpunkter.

c) Tegn grafen for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det ses, at den ene rod er x = 1, da f(1) = 0. Polynomiet har da formen

f(x) = a(x-1)(x-r) , og udnytter vi de to andre oplysninger, får vi

16 = -4a (-3-r) = 4a(3+r)

6 = 6a(7-r)  . Heraf fås

16 = 4(3+r)/(7-r) eller

16(7-r) = 4(3+r) eller

28 - 4r = 3 + r eller

5r = 25 eller

r = 5

Endelig fås a = 1/(7-5) = 1/2 , så polynomiet et

f(x) = 1/2 (x-1)(x-5) = (1/2)·x2 - 3x + (5/2) .

Nulpunkterne er x = 1 og x = 5.


Skriv et svar til: Matematik hjælp, meget kort!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.