Matematik

Løs andengradsligningen x^2+x-2=0

15. april 2010 af rikkerud (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

jeg sidder lige og pusler med denne andengradsligning, men kan ikke få den til at gå op.

Håber på hjælp hurtigst muligt.. gerne med udregninger!

altså med udregninger mener jeg

d= b^2-4ac

og rødderne r1 og r2

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal løse ligningen

x2 + x - 2 = 0 .

Har du ikke prøvet selv at udregne diskriminanten d ? Det er jo meget simpelt, da både a=1 og b=1, og c=-2 .

Så er d = 1+8 = 9 . Prøv nu selv at sætte ind i formlen for rødderne:

x = (-b±√d)/(2a) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2010 af WHiP (Slettet)

d=12-4*1*-2=9

så skal du løse -b±√d/2a

Du ved at b er -1, d er 9 og 2a er 2

Så den første: -1+√9/2= 1

Den anden: -1-√9/2=-2

Så løsningen er:

x=1 V x=-2


Skriv et svar til: Løs andengradsligningen x^2+x-2=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.