Matematik

differential regning

17. april 2010 af ugur2630 (Slettet)

jeg skal finde Dm(f) og f' for f(x) = √x + 1/x
 

Har fundet Dm til åben minus∞ ; åben -1/x

hvad er y og i for denne funktion så jeg kan finde f' ved at beregne i' * y' ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. april 2010 af PeterValberg

Hvis f(x) = √x + 1/x
må definitionsmængden nødvendigvis være Dm(f) = ] 0; ∝ [

x kan ikke være negativ, da man ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal og x kan ikke være 0, da man ikke må dividere med 0

f'(x) = (√x + 1/x)' = (x½ + x-1)' = (x½)' + (x-1)' = ½x - x-2 = 1/(2√x) - 1/x2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. april 2010 af ugur2630 (Slettet)

Mange tak for hjælpen:D


Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.