Fysik

Newtons love

18. april 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med denne opgave

En pige ønsker at bestemme dybden af en brønd. Hun lader en sten falde lodret ned i brønden og måler, at der går 1,5 s, fra hun slipper stenen, til hun hører stenen ramme bunden af brønden. Beregn brøndnes dybte.

Betyder lydens hastighed noget væsentligt for resultatet? Begrund svaret.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv forslag?


Svar #2
18. april 2010 af JonLar (Slettet)

Kan man ikke bruge denne formel:  y=−½∗g∗t2+v0y∗t+y0

y=-½*9,2*1,52+0*1,5+0=-10,35

Tallet er vel negativt, fordi stenen falder nedad, så brønden må være 10,35 m dyb?

men hvad betyder lydens hastighed?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er ikke helt korrekt - husk på, at stenen skal ramme overfladen før lyden kommer op. Du skal derfor beregne, hvor lang tid stenen vil bruge på at falde brøndens dybde og hvor lang tid lyden vil være om at komme op efterfølgende. Til sidst kan du isolere dybden på brønden.


Svar #4
18. april 2010 af JonLar (Slettet)

 hvordan beregner jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2010 af H20 (Slettet)

 Det ville være super godt, hvis du kunne vise det, Jerslev!


Skriv et svar til: Newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.