Kemi

Aktuel koncentration

18. april 2010 af wuuz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1.5
2,50g calciumchloridhexahydrat opløses i demineraliseret vand i en 50mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.

a. Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i opløsningen.
5,00mL af opløsningen udtages med pipette og overføres til en 100mL målekolbe. Der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.

b. Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i den fortyndede opløsning. Den fortyndede opløsning blandes med 200mL 0,00608M natriumchlorid.


c. Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, Ca2+ og Cl- i blandingen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af lasols (Slettet)

dette er en øvelse i basal støkiometri, dy skal bruge følgende formler n=m/M, c=n/V og c1/V1=c2/V2 (fortyndingsformelen, denne gælder kun for fortynding ikke for sammenblanding af 2 blandinger)


Skriv et svar til: Aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.