Matematik

Bestem koordinaterne til vektor B

18. april 2010 af simo3595 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med opg B

Længden af vektor b= 4

Skalarproduktet af vektor a og b= 8

I opg. A fandt jeg ud af at længden af vektor a=2,83 og vinklen mellem vektor a og b = 45 grader.

Jeg skal nu bestemme koordinaterne til vektor b. Og dette har jeg problemer med, nogen der kan se hvad der skal gøres?

På forhånd tak

(opgaven er vedhæftet)

Vedhæftet fil: 5a.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så ved du jo også, at a = (2 ; 2) . Kalder du koordinaterne til vektor b = (x ; y) , har du så

x2 + y2 = 16 , og

2x - 2y = 8 , der fører til ligningen

x = 4+y , der indsat i den første ligning giver

(4+y)2 + y2 = 16 , eller

16 + 8y + 2y2 = 16 , eller

y(y+4) = 0 , der ved nulreglen giver

y = 0, eller y = -4 . Løsningen er da

b = (x ; y) = (4 ; 0) eller b = (x ; y) = (0 ; -4) .


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til vektor B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.