Matematik

halveringstid

18. april 2010 af Tillexd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder:

En beholder i et 0 grader varmt køleskab indeholder en væske, hvis temperatur aftager eksponentielt med tiden.

Klokken 14 var temperaturen 95 grader, og iløbet af de næste 3 timer sank temperaturen med 35 grader.

Bestem halveringstiden for temperaturen.

jeg ved at formlen for halveringstid er:

T 0.5 =log 0.5 / log a   

hvordan gør jeg ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Isomorphician

Find forskriften for funktionen. Brug a derfra.


Svar #2
18. april 2010 af Tillexd (Slettet)

y = b x a^x

men jeg ved ikke hvilke tal fra opgaven jeg skal bruge i forskriften


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af Isomorphician

(x1, y1) = (0, 95)

(x2, y2) = (3, 35)

Indsæt i formlerne, eller opstil to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2010 af mathon

#3 justering

(x1, y1) = (0, 95)

(x2, y2) = (3, 60)

          y2/y1 = aΔx

          60/95 = a3

          a = (60/95)1/3

          b = y1/ax1


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2010 af Isomorphician

#4: Tak for det.


Skriv et svar til: halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.