Matematik

HJÆLP!! Nogen der kan hjælpe :S

18. april 2010 af Zeynepp (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder således:

Beskriv skatten som en matematisk funktionforskrift s(X) af lønindkomsten x. Gør rede for begrebet marginalskat og dens sammenhæng med grafen for s(x).

Antag at vi i en forenklet model har givet arbejdsudbudsfunktionen g(A) som en bestemt potensfunktion af nettoafkastet A pr. time efter skat, nemlig g(A) = 731,6881 * A0,7

sæt skatten til t (0< t < 1) og bruttoindkomst før skat til B.

Vis, at så er A= B(1-t) og funktionsforskriften for skatteprovenuet f(t) er f(t)= B* t * 731,6881 * ((B(1-t))0,7

Antag nu i denne forenklede model at B= 400, dvs.

f(t)= 400 *t * 731,6881 * ((400(1-t))0,7

Tegn og kommenter grafen for f(t), vis at denne funktion har et maksimum og bestem den t-værdi der giver maksimum. Kommenter resultatet.

-- Håber nogle af jer kan hjælpe mig med den.. Jeg forstår den ikke rigtig :(


Skriv et svar til: HJÆLP!! Nogen der kan hjælpe :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.