Kemi

Kemi - Koncentration og pH.

18. april 2010 af frededotlay (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, jeg sidder her og skal til at lave Kemi og jeg er simpelthen bare kørt fast i en opgave. Opgaven lyder følgende:

Klassisk ”Hardol” var ca. 9 % HCl i vand. Det er alt for koncentreret til en pålidelig måling af pH. Lidt ”Hardol” fortyndes 100 gange (til 1/100) med vand, og pH måles til 1,60.


Beregn [H3O+](og dermed den formelle koncentration af HCl) i varen ”Harold”.

Prøv at beregne HCl-% i ”Hardol” ud fra den formelle koncentration.

Er der nogen der besider mere overblik end mig, eller bare er dygtige, der gider hjælpe?

-På forhånd mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2010 af mathon

                 beregn [H3O+] ud fra pH = 1,60 og gang med 100

......................

                 9% HCl har densiteten d =1044,2 g/L

                 c = (p/100)·(d/M)

                


Svar #2
18. april 2010 af frededotlay (Slettet)

Det forstår jeg ikke?

Er du sød at uddybe :)


Svar #3
18. april 2010 af frededotlay (Slettet)

Forstår godt den første :D

men den anden? hvad er p?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. april 2010 af mathon

          c = 0,09·(d/M)                   (p er masse-procenten)


Skriv et svar til: Kemi - Koncentration og pH.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.